29 maart 2022 door Linda

Coverstories partnership

Coverstories X Opt Out Advertising

Coverstories en Opt Out Advertising zijn per heden een partnership aangegaan. Per direct is het mogelijk om display uitingen in de vorm van Coverstories in te zetten binnen het netwerk van Opt Out Advertising. Dit geldt zowel voor campagnes die direct worden ingekocht binnen het aangesloten netwerk als voor adverteerders en mediabureaus die gebruikmaken van het Opt Out Demand Side Platform.

Wat is Coverstories?

Coverstories is een product dat het midden houdt tussen Branded Content en Display advertising. Het is een innovatief format dat via de gebruiksvriendelijke interface de mogelijkheid biedt om een verhaal toe te voegen aan de display uiting. De persoon die de Coverstory voorbij ziet komen, ziet hem eerst als banner, waarna een stuk branded content verschijnt op het moment dat men hier op klikt. Deze story wordt in samenwerking met Opt Out Advertising, het mediabureau en/of de adverteerder zelf via het Coverstory dashboard binnen een aantal simpele stappenvormgegeven.

Wat heb ik eraan?

Coverstories zorgt ervoor dat verhalen van merken extra opvallen. Het format is ontwikkeld vanuit de overtuiging dat bedrijven en organisaties een eigen plek in de media verdienen om hun inhoud en visie te verspreiden. Het magazine-waardige digitale design, aangepast aan de corporate identity van de adverteerder, houdt de aandacht van lezers langer vast dan de meeste gewone webpagina’s. Een prominente call to action zorgt ervoor dat geïnteresseerde lezers direct hun weg vinden naar datgene wat het merk aanbiedt. Jouw zelfgemaakte story kan vervolgens in heel Nederland, België en Duitsland worden getoond middels de inkooptool van Opt Out Advertising. Zo heb je direct alles in één: creatie, strategie én daadwerkelijke zichtbaarheid binnen jouw doelgroep.

Koninklijke Nederlandse Munt inspireert

In november 2021 zou Herman Brood 75 jaar zijn geworden. In zijn nagedachtenis lanceerde de Koninklijke Nederlandse Munt maar liefst drie bijzondere uitgiften in samenwerking met de erven Brood. Elke uitgifte zet een ander kunstwerk in de spotlight. Op elke munt is de kunstenaar zelf afgebeeld met zijn welbekende handtekening ‘brood’. Om deze boodschap extra onder de aandacht te brengen heeft de Koninklijke Nederlandse Munt een Augmented Reality beleving ontwikkeld waarbij mensen middels AR een Brood aan de muur konden hangen. Zo werd o.a. het schilderij ‘The beat goes on’, de rode draad bij de Herman Brood-uitgiften, via deze AR-beleving rechtstreeks op de muur geplaatst. De Koninklijke Nederlandse Munt wilde haar doelgroep verrassen en inspireren met de Herman Brood-uitgiften. Om dit onder de aandacht te brengen was een Coverstory het ideale middel waarbij mensen meer uitleg over deze actie konden lezen alvorens zij naar de website zouden gaan. De lezers van de regionale omroepen werden nieuwsgierig en verrast met een unieke Herman Brood Augmented Reality ervaring. Op die manier kan iedereen een ‘brood’ in huis halen. Een waardige ode aan een bijzonder persoon! Kijkend naar de resultaten nodigt een Coverstory uit om het verhaal te lezen. Vergeleken met reguliere display klikten mensen de story van de Koninklijke Nederlandse Munt bijna 5x vaker open. Vanuit het verhaal klikten vervolgens 39% van alle lezers door naar de daadwerkelijke AR-ervaring. Hiermee kunnen we dus zeker stellen dat de interesse van de bezoeker wordt gewekt.

We hebben een fijne samenwerking gehad met Opt Out! Zij hebben een mooie coverstory voor ons neergezet waarmee onze Herman Brood Augmented Reality beleving werd gepromoot. Een originele manier van brand awareness, met mooie resultaten.

– Justine Hoogstraten, Communicatie en PR-medewerker bij de Koninklijke Nederlandse Munt.

Coverstories

Bekijk hier hoe Koninklijk Nederlandse Munt Coverstories heeft vormgegeven

https://coverstories.co/55966/preview?placement=at5

Wil jij ook een verhaal overbrengen naar jouw doelgroep? Neem contact op en we gaan samen kijken naar de beste invulling van de Coverstory.

Neem contact op

Wilt u meer informatie?

Of u nou een uitgever of adverteerder bent, of iemand die gewoon geinteresseerd is in cookieloos adverteren; wij helpen u graag. Samen met onze partners behalen we geweldige resultaten. Dat kunnen we ook voor uw organisatie. Wilt u meer informatie? Stuur een bericht of bel ons.