24 januari 2023 door Linda

Bij Opt Out Advertising ben je écht onderdeel van het team

Bij Opt Out Advertising ben je écht onderdeel van het team

"In gesprek met stagiair Sam"
Stage lopen bij Opt Out Advertising? Dat kan, we zijn weer op zoek! Dit jaar hebben wij weer plekken beschikbaar voor stagiairs in verschillende vakgebieden. Afgelopen jaar liep Sam stage bij ons. Hoe kwam hij bij Opt Out Advertising terecht en hoe heeft hij zijn stage ervaren?

optout

Mijn favoriete docent op de opleiding ICT aan de Hogeschool Utrecht (afstudeerrichting Kunstmatige Intelligentie) had direct contact met Opt Out over de stage. Hij vond het bij mij passen en vroeg of ik interesse had. En of ik dat had!”, vertelt Sam. “Opt Out werkt heel ethisch: ze zijn gespecialiseerd in cookieless advertising en houden dus rekening met ontwikkelingen op het gebied van privacy. Dat sprak mij enorm aan.

Wat heeft Sam tijdens zijn stage gedaan? “Heel concreet heb ik gewerkt aan de ‘brand safety’ voor adverteerders. Advertenties zijn soms ongeschikt om te verschijnen bij bepaalde content. Denk bijvoorbeeld aan reclame voor vliegtickets in een artikel over een vliegtuigcrash. Dat wil je voorkomen, omdat het geen gewenste match is. Het was een uitdagende klus. Ik heb gewerkt aan een model dat de juiste data verzamelt om deze mismatches van content en advertentie te voorkomen. Het is best tricky om een computer dit soort ‘menselijke’ dingen te leren. Wij snappen allemaal dat dit niet wenselijk is, maar hoe zorg je dat een computer een inschatting kan maken die wij ‘op gevoel’ beoordelen? Het model geeft een definitie voor ‘niet brand safe’, zodat de computer op basis daarvan keuzes kan maken, maar er zijn altijd uitzonderingen op de regel. Het is nooit helemaal waterdicht. Maar met dit model komen we straks héél dicht in de buurt.”

Sam heeft door deze opdracht veel nieuwe kennis opgedaan in zijn vakgebied, maar tijdens zijn stage leerde hij ook hoe het op de gemiddelde werkvloer aan toe gaat. “Opt Out Advertising is een hele fijne stageplek waar de balans tussen zelfstandig aan de slag en begeleiding heel goed is. Op maandag zijn we allemaal samen op kantoor, de rest van de week werken we in principe thuis. Ze zien je als een volwaardig teamlid en je krijgt uitdagende projecten om aan te werken. Ze verwachten ook dat je initiatief neemt. Heb je een idee? Roep het vooral! Het team is heel kundig op het gebied van IT en online marketing - ze weten écht wat ze doen. Het leukste aan mijn stage vond ik dat ik daadwerkelijk oplossingen bedacht voor problemen die ik tegenkwam. Er is geen beter gevoel dan met een oplossing komen als je team vastloopt, het uitproberen en het probleem zien verdwijnen. Een goed voorbeeld is het gebruiken van AI om een betere dataset te creëren. Dat was iets wat we nodig hadden en ik ben blij dat het gelukt is!”

Wil jij ook stage lopen bij Opt Out Advertising? Laten we kennismaken! We zoeken stagiairs in verschillende vakgebieden, waaronder ICT, Data Science/Analytics, Development (Front-end en Back-end), (Online) Marketing en Communicatie. Klik hier voor meer informatie en bel of mail ons gerust als je vragen hebt!

Neem contact op

Wilt u meer informatie?

Of u nou een uitgever of adverteerder bent, of iemand die gewoon geinteresseerd is in cookieloos adverteren; wij helpen u graag. Samen met onze partners behalen we geweldige resultaten. Dat kunnen we ook voor uw organisatie. Wilt u meer informatie? Stuur een bericht of bel ons.